Nyheter - 2020-06-25

Efter flytten står Elektroautomatik med fyllda lokaler, trots pandemi

Lokalerna på Gustav Adolfs gatan i Skövde var urväxta sedan länge. I april gick flyttlasset äntligen till Norra Aspelundsvägen.

”Det kändes skönt att vi trots Covid-19 har kunnat hålla planen med flytten. Även om vi har varit lyckosamma och klarat oss bra så har pandemin naturligtvis rört om i verksamheten även för oss.”

– Att fylla vår nya stora verkstadsyta var inga problem. Under hela våren har vi haft flera stora projekt i verkstaden. Det är till och med så att vi hyr en extra verkstadslokal för att få plats, säger Joakim Andersson, PMO Manager på Elektroautomatik

De nya lokalerna, inklusive verkstaden, är på nästan 4000 kvm och inhyser idag ett 90-tal anställda. Men det finns många personalplatser kvar och därmed gott om utrymme att växa.


Urban Gustavsson och Joakim Andersson på Elektroautomatik.
Foto: Roland Svensson, SLA

Har klarat sig bra, även om det har varit turbulent

Framfarten av Covid-19 har verkligen rört om i planeringen och som för många andra har det varit en turbulent vår för Elektroautomatik.

– Det känns skönt att vi trots Covid-19 har kunnat hålla planen med flytten, säger Joakim. Även om vi har varit lyckosamma och klarat oss bra så har pandemin naturligtvis rört om i verksamheten även för oss.

Över hela landet jobbar Elektroautomatik med både stora och små företag inom flera olika branscher.

– För att minska riskerna har vi strategiskt valt att inte lägga alla ägg i samma korg. Detta gäller både våra erbjudanden mot kund och branscher vi riktar in oss mot, säger Urban Gustavsson, Service Unit Manager på Elektroautomatik. Under sådana här tider får vi ett kvitto på att vi som företag har tänkt rätt. Till exempel så var det initialt en orolig tid för våra konsulter, som uttryckligen blev uppsagda på dagen, medan andra affärsområden har stöttat upp, säger Urban.

Jonas Kjellberg: Automationen i pandemins spår

Ser ljust på framtiden

Trots att krisen ännu inte är över så ser Elektroautomatik ljust på framtiden.

– Samhällskrisen vi befinner oss i är långt ifrån över, så det gäller att hålla ut. Vi har fått ställa om en hel del och alla våra medarbetare har verkligen gjort ett fantastiskt jobb i det här, säger Joakim. Just nu är det många som är otroligt kreativa och lösningsorienterade för att vi ska klara oss igenom detta, fortsatt starka. Det är otroligt roligt och inspirerande att se, säger Joakim.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Det planerade inflyttningsfirande har naturligtvis inte glömts av.

– Egentligen hade vi under våren planerat att fira flytten med våra kunder och partners, men tyvärr ställde sig Covid-19 i vägen för detta. Vi skjuter detta på framtiden och ser då fram emot att få visa upp våra nya fina lokaler, säger Urban.

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.