Nyheter - 2020-05-26

Elektroautomatik lanserar konfigurator

Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator. Där kan du som användaren själv bygga ihop din egen automationscell.

I konfiguratorn Automationsbyggaren som bygger på principen Bygg din egen automationslösning kan användaren välja på tjänster inom maskinbetjäning, visionsystem, kartongresning och robotservice. En nyhet är även att kunden kan välja att leasa sin automationslösning, istället för att köpa den. Efter att ha fyllt i alla uppgifter i konfiguratorn får användaren direkt fram en exempelmodell, en prislapp samt vad som ingår i leveransen.

– I det här läget får kunden en första inblick i vad man kan få, säger Mattias Hallin, projektledare för Automationsbyggaren på Elektroautomatik. Den färdiga lösningen sammanställs dock alltid tillsammans med experter på Elektroautomatik.


Mattias Hallin och Jonas Kjellberg

Ett viktigt steg för både oss och våra kunder

– Detta är ett stort och viktigt steg för både oss och våra kunder, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik. Projektet är en del av vår digitala utvecklingsstrategi och föddes under ett samarbete med Chalmers School of Entrepreneurship.

Tidigt i projektet gjordes en noggrann undersökning av köp- och säljprocesserna där flera olika företag av olika storlekar och inriktningar kontaktades.

– Det vi upptäckte var ett stort behov av standardlösningar samt att redan i ett tidigt skede få se en visuell bild av lösningen, säger Jonas. Vi såg även att det är viktigt att i samma fas få ett pris och en uppfattning om vad som ingår. Det är så vi har blivit vana att handla idag och det inger en viss trygghet i köpprocessen.

Elektroautomatik i samarbete med Chalmers

Välkommen att testa konfiguratorn

Konfiguratorn är färdig för användning redan nu och Elektroautomatik välkomnar alla att gå in och testa, oavsett var i köpprocessen du befinner dig.

– Att köpa automation är ett stort steg och vi har all respekt för att man som köpare vill undersöka och jämföra både olika lösningar och olika leverantörer, säger Jonas. Hos oss står dörrarna alltid öppna så även om du som kund ännu inte är i köpläge så välkomnar vi dig att testa konfiguratorn och sedan även ta kontakt med oss för ett förutsättningslöst samtal.

Digitaliseringen i fokus hos Elektroautomatik

Digitalisering har varit ett viktigt fokusområde för Elektroautomatik under flera år. Under 2018 gjordes det första skarpa projektet med Virtual Commissioning och sedan dess har det blivit fler.

Elektroautomatik håller kvar ledarpinnen inom Virtual Commissioning

– Det stannar inte här utan vi kommer kontinuerligt utvecklas inom digitaliseringsområdet, säger Jonas. Det ska bli väldigt spännande att se vad framtiden utvisar.

Testa Automationsbyggaren

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.