Nyheter - 2021-01-22

Elektroautomatiks konfigurator lanserar nya tjänster

Automationsbyggaren, som bygger på principen Bygg din egen automationslösning, utvecklas kontinuerligt. Sedan lanseringen, våren 2020, har flera tjänster tillkommit.

Testa Automationsbyggaren


Mattias Hallin och Jonas Kjellberg

I Automationsbyggaren får användaren direkt se en exempelmodell, en prislapp samt vad som ingår i leveransen. Som besökare kan man nu välja mellan att konfigurera följande tjänster:

  • Maskinbetjäning
  • Visionsystem
  • Kartongresning
  • Robotservice
  • SRS-packare
  • Palletering

–  Vi har fått bra respons på Automationsbyggaren, både från våra kunder och våra partners. Hittills har vi fått in flera leads den här vägen, vilket känns jättekul, säger Mattias Hallin, projektledare för lösningen.

Flexibelt och enkelt med ett leasingavtal

Med Automationsbyggaren utvecklade Elektroautomatik även sitt erbjudande genom att ge sina kunder möjligheten att leasa sitt automationsköp.

– Med leasing får våra kunder en fast månadskostnad och slipper därmed binda sitt kapital i utrustning. För många mindre och medelstora företag som är ovana automationsköpare blir tröskeln då lägre, säger Mattias.

Ett viktigt steg för både oss och våra kunder

– Detta är ett stort och viktigt steg för både oss och våra kunder, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik. Projektet är en del av vår digitala utvecklingsstrategi och föddes under ett samarbete med Chalmers School of Entrepreneurship.

Elektroautomatik i samarbete med Chalmers

Oavett om du är köpredo eller inte så välkomnar Elektroautomatik alla att gå in och testa konfiguratorn.

– Att köpa automation är ett stort steg och vi har all respekt för att man som köpare vill jämföra olika lösningar. Där kan du, både som erfaren och ny inom automation, testa olika system i din egen takt. Sedan kan du fylla i ett enklare kravspecifikationsformulär som gör din resa till automation ännu smidigare, säger Jonas.

Digitaliseringen i fokus hos Elektroautomatik

Digitalisering har varit ett viktigt fokusområde för Elektroautomatik under flera år. Under 2018 gjordes det första skarpa projektet med Virtual Commissioning, och sedan dess har det blivit fler.

Elektroautomatik håller kvar ledarpinnen inom Virtual Commissioning

Testa Automationsbyggaren

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.