Blogg - 2023-11-07

En dag som konsult: Jonas Lindberg

Jonas arbetar som produktionsingenjör på EA Consultant hos Elektroautomatik. Med en utbildning från produktionsingenjörsprogrammet på Högskolan i Skövde, har Jonas Lindberg skapat sig en karriär där precision och strategisk planering är nyckelord. Utöver det större uppdrag han idag sitter med, ägnar sig Jonas åt flödessimulering och deltar i kortare projekt, där han applicerar sin analytiska förmåga för att effektivisera och förbättra produktionsprocesser. Så här kan en arbetsdag för Jonas se ut.

05:20: God morgon! Jag kliver upp ur sängen i gryningen medan Skövde fortfarande sover.

05:35: Frukosten blir dagens första projekt; enkel men nödvändig – en rostmacka och te framför Tv:n med ett avsnitt av Robinson.

06:15: När frukosten är avklarad, öppnar jag min laptop och börjar jobba med flödessimulering och lägger upp min plan för dagen, som kommer att leda mig genom varje uppgift och möte.

07:15 Efter en timmes arbete byter jag kontorsstolen mot cykelsadeln och trampar i väg mot kontoret.

07:30 Framme vid kontoret hos kund och jag börjar med att skicka och svara på mail.

08:00-09:30: Möte med min avdelning (projektledarmöte) står på schemat. Vi pratar om alla nuvarande projekt och planerar för framtida. Det är i möten likt dessa vårt samarbete stärks och vi kan stötta varandra i våra projekt genom att lyfta utmaningar och möjligheter. Efter intensiva diskussioner tar jag en fikapaus tillsammans med mina kollegor.

09:50: Jag besöker fabriken för att se över kommande sommars projekt tillsammans med min kollega Louise. Vi diskuterar logistik och hur vi kan optimera arbetsytorna för att säkerställa en smidig installation.

11:15: Tillbaka vid skrivbordet ägnar jag mig åt att prognostisera och planera för sommarens behov. Det är mycket detaljer som ska falla på plats och som kräver noggrann planering.

12:00: Dags för lunch!

13:00: Jag ser över planen för dagen så jag vet att jag ligger i fas. Eftermiddagen innebär en fortsättning på förmiddagens arbete.

14:00: Jag cyklar hemåt, med ett snabbt stopp för att handla – chipotlepastan och toapappret har dock inget med varandra att göra, det bara blev så idag.

14:20: Hemma och slänger in en tvätt i tvättmaskinen, sedan sätter jag mig och analyserar experiment som körts i simuleringsmodellen under dagen, som jag satte igång innan jag begav mig till kontoret.

15:30-16:30 Jag startar nya experiment i simuleringsmodellen och förbereder kvällens måltid, men hinner också med en löprunda. Arbetsdagen närmar sig sitt slut och jag rundar av med flödessimuleringen och hanterar de sista mejlen för dagen.

17:00: Jag stänger av jobbdatorn och arbetsdagen är officiellt över.

17:45-18:30 Matlagning och middag som avnjuts i lugn och ro.

19:00: Blir en kort kvällspromenaden och hinner in på butiken för att köpa med lite glass och dricka hem.

21:15: Läggdags! En god natts sömn behövs inför en ny dag fylld av möjligheter och utmaningar som konsult hos EA Consultant.

Jonas dag är en spegel av det engagemang, skicklighet och noggrannhet som krävs i rollen som produktionsingenjör. Hans arbete är en balansakt mellan noggrann planering och flexibel problemlösning, allt med målet att effektivisera och förädla produktionsprocesserna. Jonas är en av våra dedikerade stjärnor hos Elektroautomatik, som varje dag bidrar till att driva svensk industri framåt, mot en ljusare, effektivare framtid.

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.