Nyheter - 2023-10-05

HLR på agendan: Elektroautomatik stärker teamets livräddningskompetens

I takt med att Elektroautomatik fortsätter att vara en pionjär inom automationssektorn, är det inte bara maskinerna som är i fokus. Vi på Elektroautomatik tror starkt på att vår framgång beror på vårt team – och vi tar deras välmående och säkerhet på allvar. Det är därför vi nyligen arrangerade en HLR-utbildning (Hjärt- och Lungräddning) i samarbete med ”Ett Hjärtsäkert Skaraborg AB”, en ledande aktör inom området. Peter, vår fantastiska utbildare, guidade oss genom grunderna och nyanserna av att rädda liv i en nödsituation.

Peter Tenning från Ett Hjärtsäkert Skaraborg AB

 

Varför HLR-utbildning?

Inom industrin, där arbetsplatser ofta är fyllda av högteknologiska apparater och komplexa system, är det lätt att glömma bort den mest värdefulla komponenten: människan. Vi på Elektroautomatik tror att säkerhet går hand i hand med kompetens och att varje anställd ska ha verktygen för att kunna agera i en kritisk situation. ”Vi försöker anordna HLR-utbildningar ungefär vartannat år”, berättar Andreas som arbetar som produktionschef i Göteborg.

Andreas Daläng gör kompressioner på en övningsdocka.

 

Ett samarbete för en hjärtsäker framtid

”Vi är mycket glada över att vi får komma hit till Elektroautomatik och genomföra denna livsviktiga utbildning”, säger Peter som är en av grundarna till Ett Hjärtsäkert Skaraborg. Han poängterar dessutom vikten av kontinuerlig uppdatering och övning. ”Det räcker inte att bara ha en hjärtstartare; man måste också veta hur man använder den effektivt. Därför är dessa utbildningar så viktiga.”

En investering för livet

En HLR-utbildning en investering inte bara i den enskilde anställdes säkerhet utan i företagets övergripande välbefinnande. Vi tror att när vi arbetar tillsammans för att skapa en säkrare, mer kompetent arbetsplats, blir resultatet mycket mer än summan av dess delar. Det blir en organisation där varje individ – från tekniker och mekaniker till projektledare – känner sig värdefull, skyddad och redo att möta framtidens utmaningar.

Lina Olofsson får testa att göra kompressioner på en övningsdocka. Denna docka simulerar hur blodet cirkulerar i kroppen under tiden man gör kompressioner.

 

Fakta:

Om ingen behandling eller hjärtstartare används vid hjärtstopp ökar dödlighet med ca 10 % / min. En HLR-utbildning utrustar dig med fundamentala färdigheter i hjärt-lungräddning samt i användningen av en hjärtstartare.

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.