Nyheter - 2022-03-24

Högskolestudenter i fokus för Elektroautomatik

Att samarbeta med högskolor och studenter har varit en viktig del för Elektroautomatik under många år. Ofta innebär det att ta emot praktikanter och examensjobbare, men också att synas ute på skolor som föreläsare. Numera jobbar Elektroautomatik även med konceptet ”Sommaringenjörer”.

Malin Johansson är en av de som aktivt jobbar med Elektroautomatiks studentarbete.

– För att ytterligare öka intresset för Elektroautomatik som arbetsgivare så utvecklade vi konceptet ”Sommaringenjör”. Detta är sommarjobb där en eller två högskolestudenter varje sommar får testa på vad deras utbildning leder till i arbetslivet, säger Malin.

Malin är själv utbildad högskoleingenjör inom elektronik och vet hur viktigt det är att som student få komma i kontakt med arbetslivet. Hos Elektroautomatik jobbar hon som automationsingenjör inom vision vilket innebär hon ansvarar för visiontekniken i de projekt hon är delaktig i. Arbetet innefattar allt ifrån arbete med hårdvara, tester och programmering till idrifttagningar hos kund.

I år söker Elektroautomatik efter två sommaringenjörer, varav en är inom mjukvara och en är inom projektledning.

– Våra sommaringenjörer är något vi satsar på, så vi hoppas att få komma i kontakt med många nyfikna och driftiga kandidater, säger Malin.

Läs mer om tjänsterna här

Sommaringenjör mjukvara
Sommaringenjör projektledning

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.