Platsannons

Examensarbete: Implementering energimätning

Vi söker studenter med ett genuint intresse för automation och problemlösning.
Ort: Skövde
Område: EA Automation
Omfattning: Januari 2022

Ansök här

Problem- eller frågeställning

Vi på Elektroautomatik har tagit fram hårdvara för att mäta energiförbrukningen i våra maskiner. Därför behöver vi skapa ett standardiserat gränssnitt mellan hårdvaran och maskinens PLC. Vi behöver även skapa HMI-sidor som presenterar förbrukningen på ett tydligt sätt samt möjlighet att i realtid dela informationer över nätet för visning på externa skärmar.

Uppdragets mål

Ta fram ett standardgränssnitt mot hårdvaran som mäter energiförbrukning. Detta skall göras i PLC (Siemens TIA-portal) och HMI (Siemens WinCC). Skapa även tydliga HMI-bilder som ska medfölja energimätningarna och ett färdigt gänssnitt för att skicka mätdata över nätverk.

Om Elektroautomatik

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Vi är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan vi även erbjuda våra kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile RoboticsEA ConsultantEA MachineEA Service och EA Academy.

Vårt mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. Vi har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar.

Information om examensarbetet

Antal personer: 1-2 st
Start: Januari 2022
Plats: Skövde
Arbetstid: Dagtid

Ansök här

KONTAKTPERSON