Platsannons

Mekanikkonstruktör

Vi söker vi dig som vill använda dina kunskaper till att hjälpa kunder att lösa deras problem.
Ort: Göteborg
Område: EA Automation
Omfattning: Heltid

Ansök här

Din arbetsroll

Inom Automation arbetar vi i projektform där du som mekanikkonstruktör ingår i ett team bestående av experter inom flera teknikområden. Vi arbetar med helhetsåtaganden och som mekanikkonstruktör följer du projektet från att du skapat och konstruerat konceptet till att utrustningen är uppbyggd och testat tillsammans med kunden. Du jobbar även nära säljavdelningen med konceptframtaganden för kommande projekt.

I din roll ingår det att:

  • Hitta och förfina tekniska koncept som i grova drag definierats i projektets inledande fas.
  • Ta fram 3D-modeller på dina koncept och efter dialog med kunden och projektgruppen även skapa 2D-underlag för tillverkning.
  • Stötta projektledaren med inköpsunderlag samt ta fram dokumentation för det som berör mekaniken i projektet.
  • Stötta och guida våra maskinbyggare under montagefasen.
  • Stötta säljavdelning med att bereda koncept till offerter.

Din roll handlar mycket om att säkra funktion, kundkrav, säkerhet och kostnader. Hos oss erbjuds du en varierande roll med mycket frihet under ansvar. Arbetet görs primärt med Inventor som verktyg.

Du utgår ifrån våra lokaler, men åker vid behov ut på besök hos våra kunder. Våra kunder är både stora och små företag inom flera olika branscher, där flera är världsledande inom sitt område. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor där du ingår i ett starkt team med hög lagkänsla.

Vem är du?

  • Du har teknisk utbildning.
  • Du har yrkeserfarenhet inom mekanisk konstruktion, gärna inom automationsbranschen eller inom specialmaskiner.
  • Du har god erfarenhet av 3D-verktyg, gärna av Inventor/Vault.
  • Du har viljan att möta kundernas krav och önskemål i projekt, men förstår samtidigt vikten av att hålla dig till budget.
  • Du har kunskaper inom bearbetningsteknik och kännedom om vanligt förekommande komponenter i automationsanläggningar och i robotceller.

Vidare söker vi dig som vill använda dina kunskaper till att hjälpa kunden och kollegor att lösa deras problem. Du har ett stort tekniskt intresse och en nyfikenhet kring att lära dig mer. Du är ansvarstagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt duktig på att interagera, strukturera och synka ditt arbete tillsammans med andra på avdelningen.

Vi erbjuder

Hos Elektroautomatik är din passion för automation nyckeln till en värld av utmanande uppdrag och spännande utvecklingsmöjligheter. Vi sätter medarbetaren först, värderar hälsa och friskvård högt och tror på styrkan i god gemenskap. Med våra ledord om ansvar, engagemang, affärsmannaskap och samarbete bygger vi ett trivsamt och sunt arbetsklimat för dig att växa i.

Om Elektroautomatik

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Vi är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan vi även erbjuda våra kunder konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra avdelningar EA ConsultantEA MachineEA Service och EA Academy.

Vårt mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. Vi har hög kompetens och tillsammans är vi ett engagerat lag som levererar.

Information om tjänsten

Start: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: Urval sker löpande så skicka din ansökan redan idag
Omfattning:
Heltid
Plats: Göteborg
Arbetstid: Dagtid
Lön: Fast månadslön enligt överenskommelse
Kollektivavtal: Teknikavtalet genom Teknikföretagen

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök här

Lär känna några av dina nya kollegor redan nu!

Kontaktperson
KONSTRUKTION & MONTAGE-CHEF

Johan Pettersson

johan.pettersson@elektroautomatik.se 031-720 74 04