Platsannons

Mekanikkonstruktör

Vi söker dig som har ett genuint intresse för mekanik och problemlösning.
Ort: Skövde
Område: EA Automation
Omfattning: Heltid

Ansök här

Din arbetsroll

På Elektroautomatik arbetar vi i projektform där du som mekanikkonstruktör ingår i ett team bestående av experter inom flera teknikområden. Vi arbetar med helhetsåtaganden där du har en viktig roll hela vägen från konceptframtagande till installation och idrifttagning. Ofta bygger vi upp anläggningen inför FAT i vår egen montagehall där vi också testar och provkör utrustningen innan den levereras till kund.

I din roll ingår det att:

  • Hitta och förfina tekniska koncept som i grova drag definierats i projektets inledande fas.
  • Ta fram 3D-modeller på dina koncept och efter dialog med kunden och projektgruppen även skapa 2D-underlag för tillverkning.
  • Stötta projektledaren med inköpsunderlag samt ta fram dokumentation för det som berör mekaniken i projektet.
  • Stötta och guida våra montörer under montagefasen.

Din roll handlar mycket om att säkra funktion, kundkrav, säkerhet och kostnader. Hos oss erbjuds du en varierande roll med mycket frihet under ansvar. Arbetet görs primärt med Inventor som verktyg.

Du utgår ifrån våra lokaler, men åker vid behov ut på besök hos våra kunder. Våra kunder är både stora och små företag inom flera olika branscher, där flera är världsledande inom sitt område. Du arbetar i nära samarbete med dina kollegor där du ingår i ett starkt team med hög lagkänsla.

Vem är du?

  • Du har teknisk utbildning.
  • Du har minst 5 års yrkeserfarenhet inom mekanisk konstruktion, gärna inom automationsbranschen eller inom specialmaskiner.
  • Du har god erfarenhet av 3D-verktyg, gärna av Inventor/Vault.
  • Du är van vid att möta kundernas krav och önskemål i projekt, men förstår samtidigt vikten av att hålla dig till budget.
  • Du har kunskaper inom bearbetningsteknik och kännedom om vanligt förekommande komponenter i automationsanläggningar och i robotceller-

Vidare söker vi dig som har ett stort tekniskt intresse och en nyfikenhet kring att lära dig mer. Du är ansvarstagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt duktig på att interagera, strukturera och synka ditt arbete tillsammans med andra på avdelningen. Vidare ser vi gärna att du har ett positivt synsätt samt lätt för att samarbeta och kommunicera.

Vi erbjuder

Med passion för automation kan vi erbjuda dig både utmanande arbetsuppgifter och stora utvecklingsmöjligheter. Genom vår egen utbildningsenhet EA Academy finns det dessutom möjligheter att utbildas av våra främsta experter inom varje område.

Utöver detta är vi måna om att sätta människan i fokus där hälsa, friskvård och en god gemenskap är viktiga byggstenar.

Om Elektroautomatik

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Vi är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan vi även erbjuda våra kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile RoboticsEA ConsultantEA MachineEA Service och EA Academy.

Vårt mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. Vi har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar.

Information om tjänsten

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Skövde
Arbetstid: Dagtid
Lön: Enligt överenskommelse

Ansök här

KONTAKTPERSON