Platsannons

Examensarbete: Samkalibrering av robot och visionsystem

Vi söker studenter med ett genuint intresse för automation och problemlösning.
Ort: Skövde
Område: EA Automation
Omfattning: Januari 2022

Ansök här

Problem- eller frågeställning

Vi på Elektroautomatik integrerar robotar i våra automationsanläggningar. För plockning av detaljer på odefinierad position använder vi ett s.k. visionsystem för att guida roboten. Robot och kamera måste samkalibreras för att uppnå en bra noggrannhet. En sådan kalibrering består av flera moment som kräver tid och noggrannhet. Vi skulle vilja ta fram en mera automatisk kalibrering som både utför kalibrering samt automatiskt utvärderar noggrannheten.

Uppdragets mål

Göra de beräkningar som krävs och i robotens (ABB) mjukvara Robotstudio skapa rutiner och program för en automatisk kalibreringsrutin som bestämmer robotens TCP (Tool center point) samt kamerans placering i förhållande till roboten.

Om Elektroautomatik

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Vi är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan vi även erbjuda våra kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile RoboticsEA ConsultantEA MachineEA Service och EA Academy.

Vårt mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. Vi har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar.

Information om examensarbetet

Antal personer: 1-2 st
Start: Januari 2022
Plats: Skövde
Arbetstid: Dagtid

Ansök här

KONTAKTPERSON