Platsannons

Examensarbete: Möjligheter i TIA-Openess

Vi söker studenter med ett genuint intresse för automation och problemlösning.
Ort: Skövde
Område: EA Automation
Omfattning: Januari 2022

Ansök här

Problem- eller frågeställning

Vi på Elektroautomatik använder oss av en PLC-programstruktur i Siemens TIA-portal. Programmering och konfigurering i våra kundprojekt innehåller många olika repetitiva moment som vi tror skulle kunna automatiseras till olika grad. Vi skulle vilja ta fram en applikation som kan generera delar av program och konfiguration till våra PLC-system.

Uppdragets mål

Reda ut vilka möjligheter och begränsningar som finns i Siemens TIA-Portal och verktyget TIA-Openness. Skapa en applikation som kan generera delar av våra PLC-Program och systemkonfigurationer utifrån parametrar från olika källor som exempelvis elschema och konstruktionsunderlag i olika former.

Om Elektroautomatik

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Vi är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan vi även erbjuda våra kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile RoboticsEA ConsultantEA MachineEA Service och EA Academy.

Vårt mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. Vi har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar.

Information om examensarbetet

Antal personer: 1-2 st
Start: Januari 2022
Plats: Skövde
Arbetstid: Dagtid

Ansök här

KONTAKTPERSON