Platsannons

Underhållsingenjör

Vi behöver stärka upp vår verksamhet som växer och för vår kund inom Automotive söker vi nu en ansvarsfull och driven person.
Ort: Göteborg
Område: EA Consultant
Omfattning: Heltid

Ansök här

På EA Consultant jobbar du ute hos kund men är även med att bygga laget och tillväxt för avdelningen. I uppdraget kommer du jobba ett stenkast från vårt kontor i Torslanda ute hos kund i anskaffningsprojekt. Du kommer jobba i team där ni säkerställer att anskaffad utrustning kommer på plats och levereras till produktion i rätt tid med rätt kost och kvalité.

Din roll

I rollen som underhållsingenjör hos oss kommer du genomföra underhållstekniska aktiviteter av produktionsutrustningar. Du för tekniska diskussioner och är ansvarig för att skapa och uppdatera driftsäkerhetsupplägg som dokumentation, förebyggande underhåll, reservdelsberedning, nedbrytning av reservdelar och servicetips.

 • Kravställning för maskinleveranser
 • Konstruktionsgranskning mot leverantör
 • Skapa Underhålls FU’n
 • Granska och vid behov ifrågasätta komponentval.
 • Motivera leverantörsval
 • Granska och arkivera el-dokumentation
 • Säkerställa arkivering av löpande förändringar i PLC/NC/Robotprogram.

Resor förekommer några veckor per år vid leverantörsmöten och funktionstester.

Din profil

Du kommer arbeta på både en operativ och strategisk nivå och ansvarar för att utveckla teknik, metoder och kompetenser i nya och befintliga produktionsprocesser. För att trivas i rollen behöver du ha ett stort kundfokus och en förmåga att bemöta olika sorters människor. Du gillar utveckling och att arbeta med ständiga förbättringar av arbetssätt och processer.

Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

 • Du har teknisk kompetens inom arbetsområdet
 • Du har lagstadgade kravutbildningar för befattningen
 • Du har goda kunskaper i svenska och engelska
 • Du har flerårig underhållserfarenhet som servicetekniker eller likvärdig kompetens
 • Du har en ingenjörsutbildning inom relevant område alternativt motsvarande erfarenhet
 • Du är ansvarstagande och har högt säkerhetstänk

Meriterande:

 • Goda kunskaper i underhållssystemet Maximo
 • Om du dessutom har bakgrund inom maskinkonstruktion eller programmering är det meriterande

Vidare söker vi dig som har passion för teknik och en stark nyfikenhet att lära dig mer. Du är ansvarstagande och strukturerad i ditt arbetssätt samt skicklig på att interagera, strukturera och synka ditt arbete tillsammans med andra på din avdelning. Vi ser också att du har en positiv inställning samt lätt för att samarbeta och kommunicera.

Vi arbetar för att främja en jämn könsfördelning i organisationen och ser gärna kvinnliga sökanden till denna tjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och vi hanterar ansökningarna löpande.

Vi erbjuder

Om du delar vår passion för automation och teknik har vi utmanande arbetsuppgifter och fantastiska utvecklingsmöjligheter att erbjuda dig. Genom vår EA Academy har du även möjlighet att utbildas av våra främsta experter inom varje område.

Utöver detta är vi måna om att sätta människan i fokus där hälsa, friskvård och en god gemenskap är viktiga byggstenar.

Om Elektroautomatik

Elektroautomatik är Sveriges största automationsintegratör. Vi är en helhetsleverantör inom automation och har stor kompetens inom samtliga områden – från idé till slutgiltig produktion. Utöver ren automation kan vi även erbjuda våra kunder AGV:er, konsulter, maskiner, service och utbildning genom våra affärsområden EA Mobile RoboticsEA ConsultantEA MachineEA Service och EA Academy.

Vårt mål är att effektivisera och kvalitetssäkra kundernas produktion och logistik genom smarta automationslösningar. Vi har hög kompetens och är ett engagerat lag som levererar.

Om EA Consultant

Vår affärsidé är att hjälpa våra kunder inom industrin med teknisk expertkompetens. På EA Consultant är vi i dagsläget drygt 20 personer och vi finns i Skövde och i Göteborg.

Information om tjänsten

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Göteborg
Arbetstid: Dagtid
Lön: Enligt överenskommelse

Ansök här

Kontaktperson
Consultant Manager EA Service

Mikael Bogren

mikael.bogren@elektroautomatik.se 0500-78 33 15