Nyheter - 2019-02-07

Storskogen förvärvar Elektroautomatik

Pressmeddelande från Storskogen

Förvärvet är Storskogens första under 2019 och blir det trettonde innehavet i Storskogen 3 Invest AB. 

 

Storskogen har under januari förvärvat en majoritet av aktierna i Elektroautomatik i Sverige AB. Management äger fortsatt en minoritetspost i bolaget. Företaget grundades 1965 och var från början konsulter inom el- och styrteknik. Idag är Elektroautomatik en helhetsleverantör inom automation med stor kompetens inom samtliga områden. Alltifrån första idén via design, montage och installation till det att anläggningen är driftsatt. Elektroautomatik tar även hand om servicen. Bolaget har kontor i Göteborg och Skövde och har idag ca 120 anställda och redovisade under det senaste räkenskapsåret en omsättning om ca 260 Mkr och ett EBITDA-resultat om ca 25 Mkr.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat Elektroautomatik i Sverige AB. Det är ett välskött bolag med stolt historik som är starka i sin nisch. Vi ser fram emot att utveckla detta välskötta och lönsamma bolag tillsammans med management, säger Ronnie Bergström, styrelseordförande i Elektroautomatik.

– Företagets möjligheter att fortsätta växa och utvecklas i positiv anda har på alla sätt infriats med Storskogen som ägare. En långsiktig och driven ägare ser vi som mycket positivt, säger Jonas Kjellberg, VD på Elektroautomatik i Sverige AB.

Om Storskogen

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag, primärt i Sverige. Storskogen startades 2012 och har en diversifierad bolagsportfölj innehållandes 29 fristående företag med en samlad omsättning på ca 4,5 miljarder kronor och totalt ca 1 200 anställda.

Hemsida: https://www.storskogen.com/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Daniel Kaplan, Storskogen
073-920 94 00
daniel@storskogen.com

 

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.