EA Consultant

Flödessimulering och optimering

Har du en korrekt dimensionerad buffert? Känner du till processens flaskhals? Frågor som dessa är lätta att ställa men betydligt svårare att besvara. Flödessimulering är ett kraftfullt verktyg framtaget för att svara på just sådana frågor. Genom att göra en flödessimulering får du en större medvenhet om din verksamhet. Detta öppnar även upp möjligheten för att gå vidare och göra en flödesoptimering. Med resultatet kan du sedan optimera morgondagens produktion.

Våra experter hjälper dig hela vägen från tanke till handling. Hör av dig, så kommer vi gemensamt fram till var vi ska börja.

 

Kontakt
Consultant Manager EA Service

Mikael Bogren

mikael.bogren@elektroautomatik.se 0500-78 33 15

Varför ska du göra en flödessimulering?

Genom att samla in och sammanställa produktionsdata konstrueras en digital modell av din process. Resultatet kan därefter användas till olika analyser, förbättringsarbeten och prognostisering.

Nyttan av flödessimuleringsmodeller är inte bara begränsad till löpande produktion utan kan med fördel också användas till projekt och förstudier. Resultatet blir ett högkvalitativt beslutsunderlag som du kan känna dig trygg att basera dina beslut på.

Exempel på användningsområden

Flaskhalsanalys, buffertoptimering, ledtidsanalys, produktionsoptimering, nyinvesteringar, tillgänglighetsanalys

Syftet med flödessimulering och optimering är

  • Att experimentera utan att störa det verkliga systemet
  • Att fastställa krav för en maskin/system
  • Att designa och förbättra befintliga drift- & resursparametrar
  • Att förse beslutsfattare med bästa möjliga beslutsunderlag
  • Att testa designförslag
  • Att förstå komplexa system
  • Att hitta rätt lösningar

Våra konsulter

MAINTENANCE ENGINEER

Agne Frid

Agne är underhållsingenjör med lång erfarenhet. Han har arbetat i projekt som eltekniker i anskaffningsfasen, inköp och mottagning av liner och maskiner. Han har också erfarenhet av driftsäkerhet och förbättringar på befintliga maskiner. Agne har black belt inom Six Sigma-metodiken.

PROJECT LEADER

Anton Aradszky

Anton är en mångfacetterad projektledare med produktionsteknisk bakgrund. Anton är van att jobba väldigt brett och har drivit bland annat  maskinsäkerhetsprojekt, kapacitetshöjande projekt, anskaffningsprojekt samt projekt som berört standardiserade arbetssätt.

PROJECT LEADER

Johan Brehmer

Johan är en strukturerad och driven projektledare med automationsteknisk bakgrund. Innan Johan tog klivet över till projektledare verkade han som automationsingenjör. Johan har vid flera tillfällen hjälpt våra kunder att implementera MES-system och är något av en specialist på detta.

PROJECT LEADER

Jörgen Nabbing

Jörgen är projektledare med lång erfarenhet från automotive. Han har en bakgrund som produktionstekniker, beredare och projektledare för nyanskaffning av utrustning och implementering av nya produkter i befintlig utrustning. Han har också erfarenhet av förbättringsarbete med fokus på teknisk renhet.

MAINTENANCE ENGINEER

Mats Hultman

Mats är underhållsingenjör med lång erfarenhet från fordonsindustrin. Han har arbetat i projekt som eltekniker i anskaffningsfasen, inköp och mottagning av liner och maskiner. Han ha också erfarenhet av driftsäkerhet och förbättringar på befintliga maskiner och har goda kunskaper om skruvförband.

MANUFACTURING ENGINEER

Pär Mechau

Pär är produktionstekniker med en bakgrund som mekanikkonstruktör. Med sin långa erfarenhet från fordonsindustrin och specialmaskintillverkning har Pär med sig kunskaper från de flesta industriella verksamheter.

MANUFACTURING ENGINEER

Pontus Melvinsson

Pontus är automationsteknikern som gärna optimerar och förbättrar processer. Under sin tid på EA har han hunnit med flera projekt där han hjälpt till med att optimera befintliga robotapplikationer men också tagit fram nya automationskoncept. Pontus har även erfarenhet av layout-arbete.

MAINTENANCE ENGINEER

Anders Herngren

Erfaren underhåll- och produktionsingenjör, både från bearbetning och montering. Anders jobbar gärna med att skapa driftsäkra och effektiva processer både i nya projekt och genom förbättringsarbete i befintliga utrustningar. Han har goda kunskaper inom driftsäkerhet, kvalitet, ergonomi och arbetssätt.

MANUFACTURING ENGINEER

Joel Axelsson

Produktionsingenjör med stort intresse för jakten på effektiva tekniska lösningar. Joel brinner för att utveckla sig själv och sina kunders verksamhet.

MANUFACTURING ENGINEER

Jonas Lindberg

Strukturerad och lösningsorienterad produktionsingenjör som drivs av tuffa utmaningar och flera års arbetserfarenhet från flera områden inom automotive industrin.

PROJECT LEADER

Marcus Steneros

Med en gedigen teknisk bakgrund inom områden som PLC och robotik, har Marcus utvecklats till en kompetent och pålitlig projektledare. Hans tekniska expertis ger honom förmågan att förstå och hantera komplexa tekniska utmaningar inom automationsprojekt, vilket gör honom till en värdefull resurs för sitt team och organisation.

PROJECT LEADER

Max Johansson

Max är en projektledare med en bakgrund inom bearbetningsteknik. Hans kunskap och erfarenhet ger honom en djup förståelse för hur bearbetningsprojekt ska hanteras på bästa sätt. En av de mest imponerande prestationerna i Max karriär är hans roll som drifttagare för en motorfabrik i Kina åt en av våra kunder.

TECHNICAL LEAD

Peter Wolak

Ansvarstagande produktionsingenjör med känsla för förbättringsarbeten och flödessimulering. Utöver att ha deltagit i flera kapacitetshöjande projekt, simuleringsuppdrag och installationsprojekt har han också verkat som projektledare och produktionstekniker.

TECHNICAL LEAD

Robin Dalerstedt

Robin är en erfaren konsult med en bakgrund inom tillverkningsindustrin. Han har under årens lopp arbetat i olika roller, inklusive tekniker och projektledare. Med sin breda erfarenhet och personliga egenskaper är Robin en pålitlig och kompetent lagspelare.

Redo att köra igång?

Hör av dig, så hjälper vi dig vidare.

Kontakta oss