Referenscase

Nytt automatiskt AGV-system till kund inom fordonsindustrin

Åt en kund inom fordonsindustrin har EA Mobile Robotics levererat ett flexibelt och helautomatiskt AGV-system. Vinsten blev en mer effektiv produktion med både tid- och kostnadsbesparingar.

För kunden, som driver en högskalig produktionsverksamhet inom fordonsindustrin, är kvalitet och hög produktivitet viktiga ledord.

Tidigare så var operatörerna tvungna att köra produkterna manuellt till och från varje monteringsstation. Det nya automatiska AGV-systemet har nu ersatt den här processen. Eftersom varje AGV är utrustad med en höj och sänkbar monteringsplattform fungerar AGV:erna dessutom som väl anpassade arbetsplatser åt montörerna.

–  Med lösningen fick kunden en mycket mer effektiv produktion. Den minskade manuella hanteringen och de justerbara arbetsytorna gav kunden dessutom en stor ergonomisk vinst, säger Martin Bratt, produktchef på EA Mobile Robotic.

Hög säkerhet en viktig faktor

På kundens produktionsyta finns många manuella truckar, obemannade logistiktåg och mycket personal. För att bibehålla en hög säkerhet är AGV:erna därför utrustade med bluespot, laserscanner, blixtljus och ljud. Bluespot projicerar ett starkt blått ljus på golvet i AGV:ns riktning för att varna fotgängare och truckförare som befinner sig i färdvägen.

– Högt säkerhetstänk är alltid en viktig faktor i våra projekt och är aldrig något vi tummar på. De här AGV:erna har ändå en fart på upp till 60 m/min, säger Martin.

Effektiv övervakning med hjälp av Andon-system

I leveransen ingick också EA Mobile Robotics produktionsplaneringssystem med Andon-funktionalitet. Genom Andon-systemet kan produktionsteknikerna definiera och övervaka både AGV:ernas produktionstakt och arbetsschema. Andon är också ett effektivt sätt att upptäcka och rapportera förluster i produktionssystemet.

 

VILL DU VETA MER, KONTAKTA
Business Unit manager EAMR

Pär Knutsson

par.knutsson@elektroautomatik.se 0500-10 34 26
Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.