EA Consultant

Förstudie

Visste du att det är större sannolikheten att du lyckas med ditt projekt om du innan start tar fram en väl genomarbetad förstudie. En förstudie gör att du får en bra översiktsbild över dina förutsättningar. Men, framförallt får du svaret på frågan om projektet går att genomföra.

För oss är en förstudie innan projektstart av lika stor vikt, som att man innan större livsbeslut går igenom sina personliga förutsättningar. På EA Consultant hjälper vi dig som jobbar inom industrin med hela eller delar av din förstudie.

Hör av dig, så börjar vi med ett samtal.

Kontakt
Consultant Manager EA Service

Mikael Bogren

mikael.bogren@elektroautomatik.se 0500-78 33 15

Genomför ditt projekt med bra resultat

Nya projekt betyder nya kostnader och inför detta är frågorna ofta många. Har vi råd? Finns det resurser? När går vi med vinst? Hur ser kompetensen ut?

I en förstudie hjälper vi dig att gå igenom vilka förutsättningar, risker och utmaningar som ditt projekt står inför. När du efter detta kan konstatera att projektet går att genomföra, står du på en stabil och trygg grund.

Beroende på hur ditt projekt ser ut och hur omfattande det är så anpassar vi innehållet i förstudien.

Exempel på delar vi går igenom är

  • Bakgrund mål och syfte
  • Omfattning och avgränsningar
  • Nulägesanalys
  • Kravspecifikation
  • Ekonomisk analys
  • Lösningsförslag
  • Milstolpar

Våra konsulter

MAINTENANCE ENGINEER

Agne Frid

Agne är underhållsingenjör med lång erfarenhet. Han har arbetat i projekt som eltekniker i anskaffningsfasen, inköp och mottagning av liner och maskiner. Han har också erfarenhet av driftsäkerhet och förbättringar på befintliga maskiner. Agne har black belt inom Six Sigma-metodiken.

PROJECT LEADER

Anton Aradszky

Anton är en mångfacetterad projektledare med produktionsteknisk bakgrund. Anton är van att jobba väldigt brett och har drivit bland annat  maskinsäkerhetsprojekt, kapacitetshöjande projekt, anskaffningsprojekt samt projekt som berört standardiserade arbetssätt.

MANUFACTURING ENGINEER

Erik Hemberg

Produktionsingenjör med stort engagemang för kundens verksamhet. Har under sin karriär verkat som både tekniker och projektledare men också som ansvarig för en av våra kunders elektrifieringsresa.

MANUFACTURING ENGINEER

Joel Axelsson

Produktionsingenjör med stort intresse för jakten på effektiva tekniska lösningar. Joel brinner för att utveckla sig själv och sina kunders verksamhet.

MANUFACTURING ENGINEER

Jonas Lindberg

Strukturerad och lösningsorienterad produktionsingenjör som drivs av tuffa utmaningar och flera års arbetserfarenhet från flera områden inom automotive industrin.

PROJECT LEADER

Marcus Steneros

Med en gedigen teknisk bakgrund inom områden som PLC och robotik, har Marcus utvecklats till en kompetent och pålitlig projektledare. Hans tekniska expertis ger honom förmågan att förstå och hantera komplexa tekniska utmaningar inom automationsprojekt, vilket gör honom till en värdefull resurs för sitt team och organisation.

PROJECT LEADER

Max Johansson

Max är en projektledare med en bakgrund inom bearbetningsteknik. Hans kunskap och erfarenhet ger honom en djup förståelse för hur bearbetningsprojekt ska hanteras på bästa sätt. En av de mest imponerande prestationerna i Max karriär är hans roll som drifttagare för en motorfabrik i Kina åt en av våra kunder.

TECHNICAL LEAD

Peter Wolak

Ansvarstagande produktionsingenjör med känsla för förbättringsarbeten och flödessimulering. Utöver att ha deltagit i flera kapacitetshöjande projekt, simuleringsuppdrag och installationsprojekt har han också verkat som projektledare och produktionstekniker.

TECHNICAL LEAD

Robin Dalerstedt

Robin är en erfaren konsult med en bakgrund inom tillverkningsindustrin. Han har under årens lopp arbetat i olika roller, inklusive tekniker och projektledare. Med sin breda erfarenhet och personliga egenskaper är Robin en pålitlig och kompetent lagspelare.

MAINTENANCE ENGINEER

Anders Herngren

Erfaren underhåll- och produktionsingenjör, både från bearbetning och montering. Anders jobbar gärna med att skapa driftsäkra och effektiva processer både i nya projekt och genom förbättringsarbete i befintliga utrustningar. Han har goda kunskaper inom driftsäkerhet, kvalitet, ergonomi och arbetssätt.

PROJECT LEADER

Christer Karlsson

Rutinerad projektledare med mångårig erfarenhet från fordonsindustrin. Christer har  tack vare sin kunskap och erfarenhet drivit flertalet stora industriprojekt hos ett av Sveriges absolut största tillverkande företag.

MANUFACTURING ENGINEER

Gustaf Hermansson

Engagerad produktionsingenjör med stort intresse för effektiviseringar och förbättringsarbeten. Gustaf har erfarenhet som produktionstekniker i olika typer av projekt inom gjutning och montering. Han jobbar gärna med att skapa och utveckla effektiva processer, arbetsplatser och metoder.

PROJECT LEADER

Johan Brehmer

Johan är en strukturerad och driven projektledare med automationsteknisk bakgrund. Innan Johan tog klivet över till projektledare verkade han som automationsingenjör. Johan har vid flera tillfällen hjälpt våra kunder att implementera MES-system och är något av en specialist på detta.

PROJECT LEADER

Jörgen Nabbing

Jörgen är projektledare med lång erfarenhet från automotive. Han har en bakgrund som produktionstekniker, beredare och projektledare för nyanskaffning av utrustning och implementering av nya produkter i befintlig utrustning. Han har också erfarenhet av förbättringsarbete med fokus på teknisk renhet.

MAINTENANCE ENGINEER

Mats Hultman

Mats är underhållsingenjör med lång erfarenhet från fordonsindustrin. Han har arbetat i projekt som eltekniker i anskaffningsfasen, inköp och mottagning av liner och maskiner. Han ha också erfarenhet av driftsäkerhet och förbättringar på befintliga maskiner och har goda kunskaper om skruvförband.

MANUFACTURING ENGINEER

Pär Mechau

Pär är produktionstekniker med en bakgrund som mekanikkonstruktör. Med sin långa erfarenhet från fordonsindustrin och specialmaskintillverkning har Pär med sig kunskaper från de flesta industriella verksamheter.

MANUFACTURING ENGINEER

Pontus Melvinsson

Pontus är automationsteknikern som gärna optimerar och förbättrar processer. Under sin tid på EA har han hunnit med flera projekt där han hjälpt till med att optimera befintliga robotapplikationer men också tagit fram nya automationskoncept. Pontus har även erfarenhet av layout-arbete.

ETT URVAL AV VÅRA KUNDER

Redo att köra igång?

Hör av dig, så hjälper vi dig vidare.

Kontakta oss