Referenscase

Serviceavtalet blev ett sätt att säkra produktionen

Under våren 2014 lanserade Elektroautomatik sin avdelning Service & Driftsäkerhet. Sedan dess har CC-pack varit en trogen kund.

 

Starka inom kompetens, service & tillgänglighet

– När vi sökte en servicepartner gjorde vi en jämförelse bland flera företag, säger Andreas Carlsson, fabrikschef på CC-pack. Vi tittade på faktorer som kompetens, service och tillgänglighet. Elektroautomatik var en stark kandidat inom samtliga områden och vi känner fortfarande att valet av leverantör var helt rätt.

Serviceavtal kombinerat med online-support och inställelse på plats

CC-pack har ett serviceavtal hos Elektroautomatik som innebär bemanning en dag i veckan på plats då det utförs planerade och förbättrande UH-åtgärder. Till detta så säkras eventuella akuta haverier med en beredskap på max 3 timmars inställelsetid, både på dag- och kvällstid.

– I våra serviceavtal kombinerar vi online-support med inställelse på plats för att lösa ut problemen. Vanligtvis behövs inställelse för äldre utrustningar utan möjlighet att koppla upp sig för felsökning. Inställelsetiden baseras givetvis på fabrikens lokalisering och kravbild, säger Urban Gustavsson, servicechef på Elektroautomatik.

”Med serviceavtalet får vi alltid rätt person för det arbetet som ska utföras. Det kan gälla allt ifrån enkla elinstallationsjobb till programmeringsjobb av svårare karaktär.”

Rätt kompetens för rätt uppgift

En av Elektroautomatiks styrkor är att de är bra på att passa ihop rätt kompetens för rätt uppgift.

– Med serviceavtalet får vi alltid rätt person för det arbetet som ska utföras, säger Andreas. Det kan gälla allt ifrån enkla elinstallationsjobb till programmeringsjobb av svårare karaktär. Vi ser det också som en styrka att personalen som kommer till oss har en hög ansvarskänsla, både när det gäller att vara proaktiva och att komma med värdefulla råd. Det största värdet för oss är helt klart flexibiliteten mellan kvalifikationsnivån och tillgängligheten, säger Andreas.

Serviceavtalet blev ett sätt att säkra produktionen

Tid är pengar och de flesta verksamheter har inte utrymme för stopp i produktionen.

– Med rätt serviceåtgärder finns det en hel del pengar att spara i pengar, produktivitet och kvalitet, säger Urban. Med den planerade insatsen, en dag per vecka, går det att utföra de förbättrande UH-åtgärder som krävs för en mer driftsäker produktion.