Energieffektivisering

Hur kan du sänka dina kostnader och samtidigt få din anläggning att bli mer miljövänlig? Genom att identifiera och åtgärda onödig förbrukning av t. ex. vatten, el och luft finns det stora besparingar att göra, både för ekonomin och miljön. Vi hjälper dig att kartlägga dina processer och utrustningar på individnivå.

Kontakt
Consultant Manager EA Service

Mikael Bogren

mikael.bogren@elektroautomatik.se 0500-78 33 15

Har du en pysande luftanslutning i din verkstad?

För den som ofta rör sig på verkstadsgolvet är ljudet av en pysande luftanslutning inget uppseendeväckande. Men få är medvetna om att luft är en dyr resurs. Ännu färre vet att det man kan höra bara är toppen av ett isberg.

Luft är bara ett exempel på en resurs som det går att spara in pengar på utan att det har en negativ inverkan på produktionen. Kan man dessutom identifiera och åtgärda onödig förbrukning av vatten och el finns det stora besparingar att göra samtidigt som man slår ett slag för miljön.

Vi hjälper dig att hitta dina storförbrukare

Vår egenutvecklade SCU-enhet (Source Consumption Unit) är en portabel enhet som används för att mäta luft-, vatten- och elförbrukning. Datan presenteras därefter i ett webbaserat gränssnitt som görs tillgängligt för dig som kund. Gränssnittet går att anpassa efter dina behov så att du enkelt kan komma åt:

  • Aktuell förbrukning
  • Historik
  • Trender
  • Larm & triggers

Med den tillgängliga datan är det därefter enkelt att dra slutsatser och planera åtgärder.

Våra konsulter

MAINTENANCE ENGINEER

Agne Frid

Agne är underhållsingenjör med lång erfarenhet. Han har arbetat i projekt som eltekniker i anskaffningsfasen, inköp och mottagning av liner och maskiner. Han har också erfarenhet av driftsäkerhet och förbättringar på befintliga maskiner. Agne har black belt inom Six Sigma-metodiken.

PROJECT LEADER

Anton Aradszky

Anton är en mångfacetterad projektledare med produktionsteknisk bakgrund. Anton är van att jobba väldigt brett och har drivit bland annat  maskinsäkerhetsprojekt, kapacitetshöjande projekt, anskaffningsprojekt samt projekt som berört standardiserade arbetssätt.

PROJECT LEADER

Johan Brehmer

Johan är en strukturerad och driven projektledare med automationsteknisk bakgrund. Innan Johan tog klivet över till projektledare verkade han som automationsingenjör. Johan har vid flera tillfällen hjälpt våra kunder att implementera MES-system och är något av en specialist på detta.

PROJECT LEADER

Jörgen Nabbing

Jörgen är projektledare med lång erfarenhet från automotive. Han har en bakgrund som produktionstekniker, beredare och projektledare för nyanskaffning av utrustning och implementering av nya produkter i befintlig utrustning. Han har också erfarenhet av förbättringsarbete med fokus på teknisk renhet.

MAINTENANCE ENGINEER

Mats Hultman

Mats är underhållsingenjör med lång erfarenhet från fordonsindustrin. Han har arbetat i projekt som eltekniker i anskaffningsfasen, inköp och mottagning av liner och maskiner. Han ha också erfarenhet av driftsäkerhet och förbättringar på befintliga maskiner och har goda kunskaper om skruvförband.

MANUFACTURING ENGINEER

Pär Mechau

Pär är produktionstekniker med en bakgrund som mekanikkonstruktör. Med sin långa erfarenhet från fordonsindustrin och specialmaskintillverkning har Pär med sig kunskaper från de flesta industriella verksamheter.

MANUFACTURING ENGINEER

Pontus Melvinsson

Pontus är automationsteknikern som gärna optimerar och förbättrar processer. Under sin tid på EA har han hunnit med flera projekt där han hjälpt till med att optimera befintliga robotapplikationer men också tagit fram nya automationskoncept. Pontus har även erfarenhet av layout-arbete.

MAINTENANCE ENGINEER

Anders Herngren

Erfaren underhåll- och produktionsingenjör, både från bearbetning och montering. Anders jobbar gärna med att skapa driftsäkra och effektiva processer både i nya projekt och genom förbättringsarbete i befintliga utrustningar. Han har goda kunskaper inom driftsäkerhet, kvalitet, ergonomi och arbetssätt.

MANUFACTURING ENGINEER

Joel Axelsson

Produktionsingenjör med stort intresse för jakten på effektiva tekniska lösningar. Joel brinner för att utveckla sig själv och sina kunders verksamhet.

MANUFACTURING ENGINEER

Jonas Lindberg

Strukturerad och lösningsorienterad produktionsingenjör som drivs av tuffa utmaningar och flera års arbetserfarenhet från flera områden inom automotive industrin.

PROJECT LEADER

Marcus Steneros

Med en gedigen teknisk bakgrund inom områden som PLC och robotik, har Marcus utvecklats till en kompetent och pålitlig projektledare. Hans tekniska expertis ger honom förmågan att förstå och hantera komplexa tekniska utmaningar inom automationsprojekt, vilket gör honom till en värdefull resurs för sitt team och organisation.

PROJECT LEADER

Max Johansson

Max är en projektledare med en bakgrund inom bearbetningsteknik. Hans kunskap och erfarenhet ger honom en djup förståelse för hur bearbetningsprojekt ska hanteras på bästa sätt. En av de mest imponerande prestationerna i Max karriär är hans roll som drifttagare för en motorfabrik i Kina åt en av våra kunder.

TECHNICAL LEAD

Peter Wolak

Ansvarstagande produktionsingenjör med känsla för förbättringsarbeten och flödessimulering. Utöver att ha deltagit i flera kapacitetshöjande projekt, simuleringsuppdrag och installationsprojekt har han också verkat som projektledare och produktionstekniker.

TECHNICAL LEAD

Robin Dalerstedt

Robin är en erfaren konsult med en bakgrund inom tillverkningsindustrin. Han har under årens lopp arbetat i olika roller, inklusive tekniker och projektledare. Med sin breda erfarenhet och personliga egenskaper är Robin en pålitlig och kompetent lagspelare.

ETT URVAL AV VÅRA KUNDER

Redo att köra igång?

Hör av dig, så hjälper vi dig vidare.

Kontakta oss