Medarbetarberättelse

Lina Olofsson, Projektledare

Lina Olofsson är en av alla våra stjärnor på Elektroautomatik, som projektledare skapar hon tillsammans med sitt team automationsmagi.

Från logistik till automation

Vägen in i automationsvärlden kan anses vara något otraditionell ”Man kan säga att jag snubblade in i automationsvärlden”, säger Lina med ett leende. Med en bakgrund i företagsekonomi och logistik, samt en Master i Management och entreprenörskap från Handelshögskolan i Göteborg började hon sin karriär inom logistik och inköp innan hon hittade vägen till automation.

En varierande vardag

Dagar på Elektroautomatik är sällan desamma. Med ett övergripande ansvar i sina projekt får hon ofta skifta perspektiv, från de små detaljerna till den stora bilden. Med flera bollar i luften samtidigt – från ekonomisk uppföljning till att se till att projekten fortskrider – är det en roll som ständigt utmanar och utvecklar.

”Det är väldigt varierande, det kommer ofta in saker ad-hoc,” beskriver hon. ”Vi har en väl etablerad projektprocess på EA som jag och mitt team följer till punkt och pricka, den fungerar som en kompass i det dagliga arbetet.”, svarar Lina på frågan hur en vanlig arbetsdag kan se ut.

Teamarbete och utmaningar i fokus

Det som verkligen gör jobbet värt det för Lina? Hennes kollegor. ”Kollegorna! Helt klart! Jag trivs jättebra med mina kollegor och det är väldigt kul och utmanande när vi ställs inför nya utmaningar,” berättar Lina entusiastiskt. Hon tillägger, ”Det krävs att vi samarbetar för att nå ett bra resultat och det är avgörande för att nå framgång.”

Utveckling och framtidsutsikter

Lina ser ljust på sin framtid hos Elektroautomatik. ”Jag har lärt mig mer än vad jag kanske förväntade mig,” reflekterar hon. ”Erfarenhet kommer med tid!” Hon ser fram emot att fortsätta växa i sin roll och lära sig ännu mer om tekniken bakom automation.

Linas tips till de som överväger en karriär inom automationsbranschen är enkel och tydlig: ”Är du genuint intresserad av teknik är detta helt klart en spännande bransch! Är du som mig från en mer teoretisk bakgrund och inte har stenkoll på just automation – våga byta bransch!”

 

Tillbaka till karriärsida