Medarbetarberättelse

Malin Johansson, Automationsingenjör

När du kliver in i Elektroautomatik s lokaler i Skövde, finns det en god chans att du springer på Malin Johansson, Automationsingenjör som specialiserat sig inom visionteknik.

Utbildning möter passion

Malin Johansson, med en bakgrund som högskoleingenjör inom elektronik, har sedan december 2020 befunnit sig mitt i pulsen av Elektroautomatik s automationsavdelning. Med en stark passion för teknologins ständiga utveckling och utmaningar har Malin snabbt blivit en mycket uppskattad medarbetare och kollega.

Variation ger motivation

En typisk arbetsdag för Malin kan variera kraftigt. Ena dagen ägnar hon heltid åt programmering av visionsystem på kontoret, medan andra dagar kan vara fyllda med kundbesök och idrifttagningar. Hon lyfter speciellt fram ett aktuellt projekt där fokus ligger på att kontrollera lasermärkning. Detta innebär bland annat att välja rätt kameror, bestämma optimal belysning och avgöra placering – viktiga parametrar som kräver både kreativitet och struktur, något Malin menar är centrala egenskaper i hennes roll.

Elektroautomatik: En plattform för personlig tillväxt

Under sin tid hos Elektroautomatik har Malin upplevt en betydande professionell och personlig utveckling. Hon framhäver att hon innan sin anställning aldrig hade arbetat med visionteknik, men nu har dessa färdigheter blivit en central del av hennes arbetsuppgifter. Hon beskriver även företagets kultur som öppen och uppskattande, vilket skapar en atmosfär där kollegor ger feedback och erkännande för väl utförda uppgifter. Denna positiva företagskultur, tillsammans med möjligheten att ständigt lära sig och utvecklas, gör Elektroautomatik till en ideal arbetsplats för Malin.

Drömprojekt och framtidssyn

För Malin innebär arbete på Elektroautomatik inte bara att delta i spännande automationsprojekt. Hon nämner även sitt engagemang i samarbeten med högskolor, som att anordna öppet hus, gästföreläsningar och examensarbeten. I framtiden ser hon fram emot möjligheten att utöka dessa samarbeten till fler universitet. När det gäller råd till dem som funderar på att arbeta inom automation, är Malin tydlig: ”Du kommer inte att ångra dig! Det är en väldigt spännande bransch med mycket att göra.”

 

Tillbaka till karriärsida