Medarbetarberättelse

Peter Wolak, Teknisk Ledare

Där människa möter teknik, i teknikstaden Skövde, möter vi Peter Wolak, teknisk ledare på Elektroautomatik. Vi är nyfikna på hans resa genom automationslandskapet och vill dyka djupare in i hans vardag på företaget.

Från kandidatexamen till tekniskt ledarskap

Med en kandidatexamen inom ingenjörsvetenskap började Peter sin bana i automation. Hans brinnande intresse för teknik och hans naturliga sociala förmåga gjorde valet av bransch enkelt: ”Där människa och teknik möts”, förklarar han.

För Peter finns det ingen typisk arbetsdag på Elektroautomatik. ”Dagarna varierar, men jag tycker om att träffa kunder, driva förbättringsprojekt, stötta kollegor ute i fält och planera avdelningsaktiviteter”, säger han.

Drivkrafter och utmaningar

När vi frågade honom om vad han finner mest spännande med sitt jobb, svarade han utan tvekan: ”Kollegorna! Vi har alltid kul på jobbet, och möjligheten att jobba med teknik gör varje dag speciell.”

Men varje jobb har sina utmaningar. För Peter kan långa beslutstider, resursbrist och geografiska avstånd vara utmaningar som gör dagarna extra prövande stundvis. Men dessa utmaningar har också gett honom möjligheten att växa.

Personlig och professionell utveckling på Elektroautomatik

Sedan han började år 2018, har Peter sett en fantastisk utveckling inom sig själv. Från att ha varit osäker som nyutexaminerad har EA gett honom självförtroendet och verktygen att blomstra. ”Jag hade aldrig hållit i ett projekt innan jag började på EA. Nu hanterar jag flera samtidigt!”, berättar han stolt.

Ett av Peters drömprojekt är att tjänstepaketen, som är hans nischade område, expanderar så mycket att de kan sysselsätta halva konsultavdelningen. ” Det som lockar med det, utöver att det är ett uttalat mål, är att vi konsulter kommer närmare varandra och börjar jobba mer som avdelning till skillnad från idag där många av mina kollegor sitter ute hos våra kunder och vi sällan får möjlighet att träffas, jag tror det skulle stärka lagandan.” berättar Peter.

Laganda och företagskultur

På tal om lagkänsla beskriver Peter företagskulturen som sund och med fokus på medarbetarna. ”Vi är bra på att hjälpa varandra. Det spelar ingen roll vilken avdelning du tillhör; du kan alltid räkna med dina kollegor på EA.”

Peters råd till någon som överväger att arbeta inom automation eller på Elektroautomatik? Ett enkelt och rakt men ändå hjärtligt svar: ”Ta jobbet!”

Med hans passion och engagemang är det klart att Peter Wolak trivs mycket bra på Elektroautomatik, både med företagskultur, kollegor och arbetsuppgifter. Och med hans framåtblickande syn på teknik och teamarbete, kommer hans framtid, och företagets, säkerligen att vara ljus.

 

Tillbaka till karriärsida