Historia

Med en historia sedan The Beatles tid

Elektroautomatik grundades i Skövde 1965 av Åke Sjöberg, vilket var en tid då industrialiseringen var stark i regionen. Då, en liten verksamhet med inriktning på konsultation inom el- och styrteknik. Idag, en helhetsleverantör inom automation med stor kompetens inom samtliga områden från idé till slutgiltig produktion.

Göteborgskontoret öppnade

1979 startade Elektroautomatik upp sin verksamhet i Göteborg med en personalstyrka på fem personer. Det nya kontoret blev samtidigt företagets huvudkontor.

1992 startade en ny era i företaget med Åkes son Johan Sjöberg i spetsen. Då skapades förutsättningarna för entreprenadverksamheten på el- och styrsidan. Ett samarbete med Swedish Match blir ett genombrott på marknaden.

2000-talet med många nya erbjudanden

Under 2000-talet utvecklas Elektroautomatik starkt med både nya lokaler och en utökad portfolio. 2013 utökade företaget sin visionavdelning och 2014 tillkom den nya avdelningen EA Service. Båda med framgångsresultat direkt. 2016 utökar Elektroautomatik sitt erbjudande ytterligare och lanserar utbildningsenheten EA Academy. Samma år rustas framtiden med nya delägare som tar med sig nya friska vindar in till företaget.

Teknisk innovation

Digitaliseringen blir ett faktum och Elektroautomatik hänger på. 2017 levereras det första projektet med en kollaborativ robot och 2018 lanserar Elektroautomatik tjänster inom Virtual Commissioning. I samband med detta görs också den första virtuella idrifttagningen tillsammans med kund.

Företaget har nu blivit Sveriges största automationsintegratör med drygt 210 anställda.

Redo att köra igång?

Hör av dig, så hjälper vi dig vidare.

Kontakta oss