Referenscase

AGV:er ökar produktionskapaciteten av litiumbatterier till truckar

EA Mobile Robotics har levererat ett AGV-system till Toyota Material Handling Manufacturing Sweden. AGV:erna verkar som mobila arbetsstationer i en monteringsline för litiumbatterier.

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden (TMHMS) i Mjölby har en av världens största fabriker för utveckling och tillverkning av lagertruckar i olika klasser. På varje nivå i verksamheten tillämpas Toyota-filosofin ”The Toyota way” för att nå en så effektiv produktionsprocess som möjligt. I TMHMS produktion tillverkas också litiumbatterier till truckarna. För att öka produktionskapaciteten i denna tillverkning valdes ett AGV-system från EA Mobile Robotics

Lösningen har gett TMHMS ett säkert, tillgängligt och flexibelt system

I produktionsflödet monteras och testas litiumbatterier i olika storleks- och kapacitetsklasser. Varje AGV kan montera upp till två batterier åt gången, beroende på storlek och variant. För att uppnå god ergonomi och effektivitet i monteringsprocessen har AGV:n ett integrerat lyftbord med vridplatta.

På vägen tillbaka till nästa montering hämtar AGV:n upp nytt material och på så sätt nyttjas även AGV:ns returväg.

– TMHMS är otroligt duktiga på effektiva produktionsprocesser och det är tydligt att de tänker på detta i samtliga steg i processen. Lösningen har gett TMHMS ett säkert, tillgängligt och flexibelt system, säger Oskar Kurtti säljare på EA Mobile Robotics.

Levererades med ett Andon-system

I AGV-systemet ingår även ett Andon-system som bland annat presenterar utförlig och tydlig status gällande pågående produktion.

Under de senaste åren har litiumbatterier blivit en alltmer populär batterilösning i Toyotas truckar. Några av fördelarna med litiumbatterier jämfört med blybatterier är längre livslängd, högre energidensitet, möjlighet till snabbare laddning, samt att samma kapacitet uppnås med mycket mindre och lättare batterier.

VILL DU VETA MER, KONTAKTA
Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.