Referenscase

Bättre kvalitetskontroll med vision hos Pågen

Pågen behövde utveckla kvalitetskontrollen av fyllningen i sina populära gifflar. Dels för att få kapacitet att hantera fler sorter, men också för att kunna förbättra produkten och få en nöjdare slutkonsument. Elektroautomatik hittade en lösning.

 

Förtroende för Elektroautomatik

Elektroautomatiks visionexpert Erik Danauskis har tidigare levererat flera visionlösningar till Pågen och är väl bekant med företaget.

Pågen stod inför en sortimentbreddning och hade behov av en lösning med kapacitet att kunna kvalitetssäkra fler typer av fyllningar i sina gifflar. De ville också ta tillfället i akt att höja kvalitetskontrollen för att minska risken att gifflar utan eller med för lite fyllning kom hela vägen ut till slutkonsumenten.

– Pågen står för kvalitet och detta är en typisk satsning vi gör för att stärka varumärket, säger Markus Ulvemyr, underhållstekniker på Pågen och ansvarig för projektet. Den tidigare visionlösningen var gammal och av en enklare modell. Med hjälp av den tekniska uppgraderingen kunde vi utveckla slutprodukten som i sin helhet skapade förutsättningar för att få en nöjdare slutkonsument.

Elektroautomatik blev snabbt tillfrågade efter att det interna beslutet var taget.

– Den största faktorn var vårt förtroende för Elektroautomatik. Att de dessutom är unika i sin kompetens och en stark leverantör av visionkameran Cognex gjorde valet av leverantör enkelt.

”Det är viktigt att kunden känner sig trygg med oss som leverantör. Under projektets testas den tekniska lösningen tillsammans med kundens produkt, både i vårt eget visionlab och ute hos kunden.”

Tekniken utvecklas efter kundens behov

Vid projektstarten låg alla frågeställningar och problem på bordet.

– Vi var överens om att vissa delar skulle lösas längs vägen. Vi hade en bra kommunikation och det uppstod inga överraskningar, säger Markus.

– Det är viktigt att kunden känner sig trygg med oss som leverantör, säger Erik. Under projektets testas den tekniska lösningen tillsammans med kundens produkt, både i vårt eget visionlab och ute hos kunden. Vissa delar kan därför komma att utvecklas och förändras under projektets gång.

Innan projektet avslutas verifierar och kvalitetssäkrar Elektroautomatik stationen så att den nya lösningen uppfyller kundens krav.

Elektroautomatik stöttar med utbildning

För att Pågen skulle kunna klara sig själva med den nya utrustningen blev alla berörda utbildade av Elektroautomatik.

– Levererar vi en lösning som kräver utbildning så erbjuder vi alltid det, säger Erik. Kunden måste obehindrat kunna sköta utrustningen i sin produktionsanläggning. Finns det sedan ytterligare behov av service och support så erbjuder vi såklart det. Vi har till exempel en väldigt duktig serviceavdelning som har lösningar på de flesta problem.

 

VILL DU VETA MER, KONTAKTA
Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.