Referenscase

Maskinflytt av en hel produktion

Elektroautomatik hjälpte Sansera att flytta hela sin produktion till nya lokaler. Flytten inkluderade 25 st maskingrupper bestående av NC-maskiner, robotbetjäning och övrig produktionsutrustning. 

”Vi jobbar alltid efter att få ett så kort produktionsstopp som möjligt.”

Totalt genomfördes flytten på 8 veckor i olika sekvenser. För att få kortaste möjliga produktionsstopp planerades flytten in i olika etapper.

– Genom att flytta i olika steg kunde delar av produktionen fortlöpa under pågående flytt, säger Urban Gustavsson, Service unit manager på Elektroautomatik. Detta är ofta ett stort värde för kunderna och vi jobbar alltid efter att få ett så kort produktionsstopp som möjligt. I det här fallet gick flytten fortare än planerat och produktionen kunde starta upp före tidsplanen.

Sansera kände till Elektroautomatik sedan innan som även hade fått goda rekommendationer.

– Eftersom flytten innehöll komplex automationsutrustning var det viktigt att hitta en leverantör som även hade goda kunskaper inom robot- och maskinidrifttagning, säger Jimmie Cato, VD på Sansera. Att Elektroautomatik är en helhetsleverantör med mycket kunskaper inhouse var ett stort plus.

Tidsplanen för flytten var tight, och eftersom de nya lokalerna samtidigt byggdes under flyttens planeringsfas, var det många aktörer inblandade.

– Den största utmaningen med projektet var att förstå tids- och resursåtgången för att få en optimal planering, säger Jimmie. Men projektet var välplanerat och vi kände oss trygga hela vägen från start till mål. Elektroautomatik var kompetenta och vi uppskattar den professionella och tydliga dialog de förde genom hela projektet.

– En god planering är en förutsättning för att ett flyttprojekt ska flyta på bra utan komplikationer, säger Urban. Det är många olika delmoment tillsammans med många olika aktörer. Allt ifrån planeringsfas till produktionsstart och det efterföljande servicearbetet. I alla våra projekt med maskinflytt kvalitetssäkrar och riskreducerar vi alltid all utrustning – före, under och efter själva flytten.

Om Sansera

Sansera har sin svenska bas i Trollhättan och tillverkar vevstakar åt fordonsindustrin. Företaget hette tidigare Mape, men blev under våren 2017 uppköpta av det indiska företaget Sansera. Tillsammans med ägarna har Sansera som mål att bli ett av Trollhättans fem största företag innan 2025, med en omsättning på en halv miljard.

 

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.