Nyheter - 2022-01-05

Elektroautomatik köper Trollskes Maskinservice

Sedan den 5 januari 2022 är Trollskes Maskinservice AB en del av Elektroautomatik i Sverige AB.

Trollskes Maskinservice utför service och underhållsarbeten till industrin. Under räkenskapsåret 2020 hade bolaget en omsättning på 12,2 MSEK och en EBITA på 1,7 MSEK. Trollskes Maskinservice kommer vara fortsatt verksamma som ett självständigt dotterbolag.

Trollskes Maskinservice besitter en bred kompetens och har lång erfarenhet inom industriservice. De utför alla tjänster inom maskin- och tekniskt underhåll, såsom avhjälpande-, förebyggande- och tillståndsbaserat underhåll. Bolaget har också en komplett verkstad för renovering, analys och testkörning av maskin- och verktygsspindlar. Trollskes Maskinservice är beläget i Kungsör och har idag ett tiotal anställda.

Förvärvet av Trollskes Maskinservice stärker och kompletterar Elektroautomatiks tjänster och serviceerbjudande som en helhetsleverantör inom automation.

– Vi ser mycket fram emot att tillsammans med Trollskes Maskinservice erfarenhet och kompetens kunna erbjuda fler möjligheter, och därigenom hjälpa industrin i Mälardalen att bli ännu mer effektiv, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik.

Trollskes Maskinservice grundades 2008 av Rickard Trollske. Rickard kommer att vara kvar som platschef i bolaget efter transaktionen. Ny VD blir Urban Gustavsson från Elektroautomatik, som även kommer fortsätta i sin roll som affärsområdeschef för EA Service.

– Kombinationen av vår lokala kunskap om kundernas behov och Elektroautomatiks bredd kommer erbjuda en hel del spännande möjligheter för våra kunder framöver. Detta ser jag verkligen fram emot, säger Rickard.

Läs mer om Trollskes Maskinservice här

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.