Event, Nyheter - 2016-12-05

Kända robotforskare på besök hos Elektroautomatik

Enligt tradition bjuder Elektroautomatik in sina kunder till frukostmöte under vår och höst. I december 2016 var de framgångsrika robotforskarna Danica Kragic Jensfelt och Erik Billing inbjudna som föreläsare till Göteborg respektive Skövde.

– De båda pratade om interaktionen mellan robotar och människor och vad vi kan komma att få se av robotar och automation i framtiden, säger Jonas Kjellberg, VD för Elektroautomatik. Ämnet är otroligt intressant och högaktuellt för oss. Det är viktigt att vi hänger med i en bransch som ständigt är i utveckling.

På eventen var även ABB:s kollaborativa kändisrobot YuMi på besök. Precis som vid tidigare visningar av YuMi var roboten ett populärt inslag. YuMi betyder ”you and me” – samarbete mellan människa och robot med oändliga möjligheter.

Danica Kragic Jensfelt är professor på KTH och en av Sveriges ledande robotforskare. Hon leder Centrum för autonoma system, vilket är KTHs forskningscentrum inom robotik. I somras var hon sommarpratare i P1 där hon bland annat pratade om robotars begränsningar och möjligheter.

Erik Billing är lektor och robotforskare vid Högskolan i Skövde. Hans forskning handlar om robotars inlärning och interaktionen mellan människor och robotar.

Vänligen acceptera marknadsföring-cookies för att titta på den här videon.